Passa al contingut principal

Tractament del míldiu Abril 2011L'augment de la calor i la humitat afavoreixen el desenvolupament del míldiu. La polvorització amb solfat i coure  (en una proporció de 40 i 80 grs. respectivament per a una motxilla) és un tractament ecològic preventiu que resulta eficaç per prevenir l'aparició del míldiu. El primer tractament d'enguany es va realitzar el dimecres 27 d'abril davant les humetats produïdes pels dies de plutja de la setmana anterior (21 i 24 d'abril).El míldiu (de l'anglès mildew) és una malaltia produïda per fongs. Ataca a les fulles,  a la tija i a les fruites i produeix una pèrdua del seu color. Es pot identificar per les taques produïdes pels micelis dels fongs, que apareixen com a conseqüència del seu creixement.

El míldiu de la vinya és el més conegut. És produït pel fong Plasmopara viticola. Afecta a les fulles i als raïms dels ceps. Les fulles afectades s'esgrogueeixen fins que cauen. En els raïms, als grans, es veu el miceli dels fongs, que hi forma un borrissol d'un color grisós. El míldiu de la vinya va arribar d'Amèrica, juntament amb els empelts que es portaven per evitar la fil·loxera. Els ceps europeus eren molt sensibles al míldiu i això va produir una nova plaga, però el remei per evitar-lo (el brou bordelès, que és sulfat de coure i calç apagada) va ser descobert prou ràpid com per evitar una nova gran crisi com la que havia produït la fil·loxera.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Verema 2013

Ambarvals Gener 2009

El 30 de gener de 2009, els Departamens de Llatí i Música de l'IES Andreu Sempere van organitzar un taller didàctic en torn al ritual romà dels ambarvals. Amb motiu d'aquesta activitat complementària els departaments responsables van editar una guia didàctica sobre aquesta cerimònia de purificació que es va distribuir a tots els centres de la ciutat i també entre la comunitat educativa del propi centre. Es pot sol·licitar  còpia de la guia didàctica sobre els ambarvals en la direcció de correu: iesandreusempere@iesandreusempere.org.

El Grup de Teatre de l'IES Andreu Sempere va representar  la cerimònia:
 De la qual el diari Ciudad de Alcoy va publicar dies després una nota de premsa:
Ciudad de Alcoy, 3 de febrer de 2009 

A la revista Cantabou nº 30 (juny de 2009) que edita el Centre de Professors i Recursos d'Inca (Mallorca) es va publicar l'article Música, teatre i cultura clàssica. El ritual romà dels ambarvals dins del Projecte Microvinya de Jesús Martínez Vargas i …

Conèixer un raïm singular