Passa al contingut principal

Tractament del míldiu Abril 2011



L'augment de la calor i la humitat afavoreixen el desenvolupament del míldiu. La polvorització amb solfat i coure  (en una proporció de 40 i 80 grs. respectivament per a una motxilla) és un tractament ecològic preventiu que resulta eficaç per prevenir l'aparició del míldiu. El primer tractament d'enguany es va realitzar el dimecres 27 d'abril davant les humetats produïdes pels dies de plutja de la setmana anterior (21 i 24 d'abril).



El míldiu (de l'anglès mildew) és una malaltia produïda per fongs. Ataca a les fulles,  a la tija i a les fruites i produeix una pèrdua del seu color. Es pot identificar per les taques produïdes pels micelis dels fongs, que apareixen com a conseqüència del seu creixement.

El míldiu de la vinya és el més conegut. És produït pel fong Plasmopara viticola. Afecta a les fulles i als raïms dels ceps. Les fulles afectades s'esgrogueeixen fins que cauen. En els raïms, als grans, es veu el miceli dels fongs, que hi forma un borrissol d'un color grisós. El míldiu de la vinya va arribar d'Amèrica, juntament amb els empelts que es portaven per evitar la fil·loxera. Els ceps europeus eren molt sensibles al míldiu i això va produir una nova plaga, però el remei per evitar-lo (el brou bordelès, que és sulfat de coure i calç apagada) va ser descobert prou ràpid com per evitar una nova gran crisi com la que havia produït la fil·loxera.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Conèixer un raïm singular

Verema 2013

El sello Microvinya

EPS, 22/02/2014